Читај ми!

Učenici iz Severne Makedonije i državljanka Hrvatske povređeni u Turskoj, državljanin BiH ispod ruševina

Dvojica učenika iz Severne Makedonije i jedna državljanka Hrvatske povređeni su u zemljotresu u Turskoj. Državljanin BiH nalazi se ispod ruševina.

U ugroženom području Turske, koju je pogodio stravičan zemljotres, nalazi se osam učenika i njihov mentor iz Severne Makedonije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

U potresu su povređena dvojica učenika - jedan je zadobio teže povrede, a jedan lakše. Obojica su van životne opasnosti.

I jedna državljanka Hrvatske, koja inače živi u Istanbulu, povređena je u gradu Adijamanu, potvrdio je hrvatski ambasador u Turskoj Hrvoje Cvitanović.

Cvitanović je rekao da je hrvatska državljanka hosipitalizovana i da se oseća "relativno dobro", preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski premijer Andrej Plenković saopštio je ranije da će Hrvatska u Tursku poslati ekipu od 40 spasilaca u znak solidarnosti sa ovom zemljom.

U međuvremenu, konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović rekao je Nezavisnim novinama da se državljanin BiH A. P. nalazi pod ruševinama jedne zgrade u turskom gradu Malatja.

"To je zvanična informacija. Obaveštena je ambasada BiH u Ankari, a oni su to prosledili nama. Reč je o A. P., on je državljanin BiH, a zaposlen je u firmi GOPA Worldwide Consultants. Kompanija želi da stupi u kontakt sa njegovom porodicom. Trenutno ne znamo njegovo zdravstveno stanje", rekao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema informacija da su još neki državljani BiH povređeni ili stradali u katastrofalnom zemljotresu.

Ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković rekao je ranije da za sada nema informacija da li u zemljotresu u Turskoj ima povređenih državljana Srbije, da bi kasnije potvrdio da niko od 20 državljana Srbije koji su se zatekli u ugroženom području nije povređen.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво