Читај ми!

Raketni napad na Pojas Gaze, Izrael tvrdi da su cilj bile lokacije za proizvodnju raketa i oružja

Izraelska vojska saopštila je da je izvela napad na Pojas Gaze tokom noći, nekoliko sati nakon što je presrela raketu lansiranu sa tog područja.

U saopštenju se navodi da su vazdušni napadi bili usmereni na lokacije za proizvodnju raketa i oružja koje koristi Hamas, kao odgovor na napad koji je ta militantna grupa izvela u sredu.

Trenutno nema izveštaja o mogućim žrtvama.

Nijedna od palestinskih frakcija nije preuzela odgovornost za raketni napad na Izrael u sredu.

Oružano krilo levičarskog Demokratskog fronta za oslobođenje Palestine saopštilo je da je rano jutros ispalilo više raketa kao odmazdu na vazdušne udare i "sistematsku agresiju" koju trpe palestinski zatvorenici u izraelskim zatvorima.

Najnoviji porast tenzija između Izraela i Palestinaca počeo je nakon akcije izraelske vojske u izbegličkom kampu na Zapadnoj obali gde je poginulo devet Palestinaca, da bi potom palestinski napadač ubio sedam ljudi u blizini sinagoge u istočnom Jerusalimu.

Usledio je i novi napad, kada je Palestinac ispred Zidina Starog grada u Jerusalimu iz vatrenog oružja ranio dvojicu muškaraca.   

Američki državni sekretar Antoni Blinken pozvao je na smirenost nakon što je u utorak završio posetu regionu, u kojoj je ponovo potvrdio podršku Vašingtona rešenju višedecenijskog sukoba sa dve strane.

Izrael sprovodi skoro svakodnevne racije na Zapadnoj obali od niza smrtonosnih napada Palestinaca na Izrael prošle godine, što je dovelo do akcija u kojima je ubijeno 35 Palestinaca, militanata i civila.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво