Читај ми!

Španija, ukrajinske izbeglice eksploatisane u ilegalnim fabrikama duvana

Španska policija je u saradnji sa Evropolom razbila bandu koja je u tri ilegalne fabrike cigareta eksploatisala ukrajinske izbeglice. Uhapšeno je 27 osoba, zaplenjeni duvanski proizvodi u vrednosti od 37,5 miliona evra, luksuzna vozila, nakit i velike količine gotovine.

Ilegalne fabrike pronađene su u Valensiji, Sevilji i Logronju, a imale su mašine sa naprednom tehnologijom. Prema podacima Civilne garde, vrednost ovih fabrika je oko 3.000.000 evra, a kapacitet proizvodnje oko 540.000 paklovanja duvana dnevno.

Policija je saopštila da su Ukrajinci, koji su pobegli od ruske invazije, živeli u montažnim skloništima unutar fabrika, a radili su dugo i nisu izlazili da bi izbegli da budu otkriveni, jer su pojedini ušli u Španiju ilegalno.

U međuvremenu, šefovi organizacije uživali su u luksuznom životu.

Vlasti su tokom racije zaplenile duvanske proizvode u vrednosti od 37,5 miliona evra, luksuzna vozila, nakit i velike količine gotovine. U Sevilji je zaplenjena mašina kojom je organizacija planirala da otvori četvrtu fabriku, kako bi dodatno povećala proizvodnju, a samim tim i profit.

Pretreseno je više od dvadeset kuća, industrijskih objekata i prodavnica.

Policija je saopštila da je banda razvila i velike plantaže marihuane.

Prema Ujedinjenim nacijama, širom Evrope ima gotovo osam miliona registrovanih ukrajinskih izbeglica koje su pobegle od ruske invazije, a u Španiji ih je registrovano više od 160.000.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво