Читај ми!

Rojters i Ipsos: Sunovrat Bajdenovog rejtinga zbog garaža-gejta

Prema poslednjem istraživanju, popularnost predsednika SAD Džozefa Bajdena je blizu najnižeg nivoa. Procene su da je tako nizak rejting posledica kritika republikanaca otkako su u njegovoj kući pronađeni poverljivi dokumenti.

Prema rezultatima trodnevne ankete, koju su zajednički sproveli Rojters i Ipsos, 40 odsto ispitanih Amerikanaca odobrilo je Bajdenov učinak kao predsednika.

Republikanci u Kongresu su poslednjih dana kritikovali Bajdena pošto je Bela kuća ovog meseca saopštila da su Bajdenovi advokati pronašli poverljiva dokumenta u njegovoj kancelariji u diplomatskom institutu u Vašingtonu početkom novembra. Poverljivi spisi su, pritom pronađeni uoči održavanja međuizbora za Kongres.

Republikanci su kritikovali Bajdenov tim jer je o otkrićima obavestio javnost sa zakašnjenjem od dva meseca.

Potom su tajna dokumenta pronađena i u Bajdenovoj kući u Delaveru, Vilmington, uz obrazloženje da je reč o poverljivim spisima kojima je Bajden rukovao još u Obaminoj administraciji dok je bio potpredsednik. U skladu sa američkim zakonima, ta dokumenta je trebalo da preda Nacionalnom arhivu kad je završio svoju tadašnju funkciju.

Istovremeno, administracija uveliko ispituje bivšeg republikanskog predsednika Donalda Trampa o postupanju sa veoma osetljivim poverljivim dokumentima koje je zadržao u svom odmaralištu na Floridi, i po odlasku iz Bele kuće u januaru 2021. godine.
Ministarstvo pravde je imenovalo specijalne savetnike, nezavisne od političkog uticaja, da ispitaju i Trampovo i Bajdenovo rukovanje poverljivim dokumentima.
Anketa Rojtersa i Ipsosa, sprovedena je širom SAD a ispitano je 1.035 odraslih Amerikanaca.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво