Читај ми!

Greta Tunberg privedena u blizini Licerata, pa puštena

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg puštena je na slobodu, nakon što je, zajedno sa drugim aktivistima, zadržana u pritvoru zbog protesta protiv otvaranja rudnika u nemačkom selu Liceratu.

Greta Tunberg je bila među klimatskim aktivistima koji su privedeni tokom protesta protiv otvaranja rudnika zbog kojeg se selo Licerat kod Kelna iseljava, ali je puštena na slobodu nakon provere identiteta.

Ona je, naime, uhapšena dok je protestovala kod površinskog kopa rudnika Garcvajler 2, nekih devet kilometara od Licerata.

Inače, demonstrantima se pridružila u petak, a očevici su je videli kako sedi u velikom policijskom autobusu sa ostalim privedenim.

Mediji su u nedelju izvestili da je Tunbergovu nekoliko policajaca je iznelo sa protesta protiv otvaranja rudnika lignita u Liceratu.

Na fotografijama, koje je Bild objavio, vidi se kako Tunbergova sedi na zemlji, smeje se i odbija da, po zahtevu policajaca, napusti skup.

Nakon toga su je, piše Bild, dvojica policajaca uhvatila za ruke i udaljila sa skupa.

Inače, više od sedamdeset nemačkih policajaca povređeno je u protestima za vreme evakuacije Licerata, koja traje od prošle srede, zbog namere energetske kompanije da na tom području kopa lignit.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво