Читај ми!

Republikanci traže da se utvrdi da li je Bajdenov sin imao pristup tajnim dokumentima

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je istragu postupanja Ministarstva pravde sa nepropisno čuvanim poverljivim dokumentima, koji su nedavno pronađeni u privatnoj rezidenciji predsednika Džoa Bajdena.

Predstavnici Republikanaca u Odboru za pravosuđe Predstavničkog doma su u pismu sekretaru za pravosuđe Meriku Garlandu saopštili da je imenovanje Roberta Hura za specijalnog savetnika za slučaj poverljivih dokumenata pronađenih u privatnoj rezidenciji predsednika Džoa Bajdena – pokrenulo "osnovna pitanja nadzora".

Zatražili su svu relevantnu dokumentaciju i komunikaciju između Ministarstva pravde, FBI, Bela kuće i Bajdenovih advokata.

Takođe, predsednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma Džejms Komer je u pismu Beloj kući postavio pitanje da li je Bajdenov sin, Hanter, imao pristup poverljivim dokumentima.

Pismo je poslato dan nakon što je Bajdenov pravni tim priznao da je u njegovoj kući u Delaveru pronašao poverljive dokumente koji se odnose na vreme kada je Bajden bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Zvaničnici Bele kuće i Ministarstva pravde nisu bili dostupni za komentar.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je juče da predsednik Bajden nije znao da se poverljivi dokumenti iz njegovih potpredsedničkih dana nalaze u kancelariji njegovog bivšeg instituta u Vašingtonu ili u kući u Vilmingtonu.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се