Читај ми!

Adidas protiv Toma Brauna, bitka za tri linije

Sud na Menhetnu saopštio je da Adidas nije uspeo da dokaže da korišćenje pruga na odeći luksuznog brenda Tom Braun krši zaštitni znak giganta sportske odeće sa tri linije, prenosi Rojters.

Sud u Njujorku je zaključio da dizajn sa paralelnim prugama modne kuće Tom Braun verovatno neće izazvati konfuziju kod potrošača sa Adidasovim proizvodima. Time je okončano suđenje koje je počelo 3. januara.

Kompanija Tom Braun je tvrdila da, između ostalog, na odeći njenog dizajna je i različit broj pruga.

Portparol Adidasa je rekao da je kompanija razočarana presudom, ali da će "nastaviti da budno prati intelektualnu svojinu, uključujući podnošenje odgovarajućih žalbi".

Portparol Tom Brauna rekao je da je kompanija zadovoljna presudom.

Adidas je 2021. godine tužio brend njujorškog dizajnera Toma Brauna, tvrdeći da su uzorci sa četiri trake i pruga na cipelama i visokokvalitetnoj odeći prekršili prava na zaštitni znak sa tri trake.

Adidas je podneo preko 90 tužbi i potpisao više od 200 sporazuma o poravnanju od 2008. u vezi sa žigom, navodi se u sudskim dokumentima u tom predmetu.

Tom Braun je ranije koristio dizajn sa tri trake na odeći, ali ga je promenio ga u dizajn sa četiri trake nakon što se Adidas usprotivio 2007.

Tom Braun je saopštio da je konfuzija između dizajna kompanija malo verovatna jer one "posluju na različitim tržištima, služe različitim kupcima i nude svoje proizvode po upadljivo različitim cenama".

Saopšteno je, takođe, da su pruge uobičajeni element dizajna odeće.

Adidas je planirao da traži od porote preko 7,8 miliona dolara odštete, plus dodatnu kaznenu odštetu i smanjenje prodaje Toma Brauna koji krši autorska prava, navodi se u sudskom podnesku. Zatraženo je i da se Tom Braun spreči da koristi taj dizajn.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво