Читај ми!

Vođa poligamne grupe u Arizoni imao 20 žena, većinom maloletnih

Semjuel Bejtman, vođa male poligamne grupe u blizini granice između saveznih američkih država Arizone i Jute, koji je u avgustu uhapšen, imao je najmanje 20 žena, većinom maloletnih, pokazuju novi dokumenti federalnog suda, objavio je AP.

Novi dokumenti federalnog suda pokazuju i da je Semjuel Bejtman kažnjavao sledbenike koji ga nisu tretirali kao proroka, navela je američka agencija. 

Semjuel Bejtman, bivši je član Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, dok je nije napustio da bi osnovao svoju malu grupu.

Finansijski su ga podržavali muški sledbenici koji su se odrekli sopstvenih žena i dece da budu Bejtmanove žene, navodi se u dokumentu FBI.

Dokument suda dostavljen 2. decembra pruža novi uvid u ono što su istražitelji pronašli u slučaju koji je u avgustu prvi put postao javan.

Optužbe i protiv žena 

To je pratilo optužbe za otmicu i ometanje krivičnog gonjenja protiv tri Bejtmanove žene – Naomi Bistlajn, Done Barlou i Morete Rouz Džonson.

Bistlajn i Barlou trebalo bi da se 7. decembra pojave u saveznom sudu za prekršaje u Flagstafu, dok Džonson treba da bude izručena iz države Vašington.

Žene su optužene da su pobegle sa osmoro Bejtmanove dece, koja su prošle nedelje pronađena stotinama kilometara daleko od Arizone, u Spokenu u Vašingtonu.

Nijedna od devojaka smeštenih u državnom pritvoru u Arizoni nije otkrila da ih je Bejtmen seksualno zlostavljao.

Semjuel Bejtmen je uhapšen u avgustu u Flagstafu, te je pušten uz garanciju, ali je ponovo priveden i optužen za ometanje pravde u federalnoj istrazi o tome da li su deca transportovana preko državnih granica zbog seksualnih aktivnosti.

U sudskim zapisnicima se navodi da se 46-godišnji Bejtman bavio trgovinom decom i poligamijom, ali nijedna od trenutnih optužbi protiv njega se ne odnosi na te navode.

Poligamija je nezakonita u Arizoni, ali je 2020. godine dozvoljena u Juti, podseća AP, prenosi Tanjug.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво