Читај ми!

Nemačka, isključila s kiseonika drugu pacijentkinju jer je aparat bio previše bučan

Pacijentkinja u bolnici u nemačkom gradu Manhajmu uhapšena je nakon što je navodno dva puta isključila aparat za kiseonik od koje je zavisila druga pacijentkinja jer je bio previše bučan, saopštile su nemačke vlasti.

Kancelarija javnog tužioca u jugozapadnom nemačkom gradu Manhajmu dobila je nalog za hapšenje 72-godišnje žene i ona je privedena glavnom i istražnom sudiji lokalnog suda.

Kasnije je primljena u "popravnu ustanovu", navodi se u saopštenju policijskog štaba i kancelarije javnog tužilaštva u tom gradu, prenosi Si-En-En.

Žena je navodno isključila glavni prekidač opreme za kiseonik u utorak pre 20 časova, "nakon što se osećala uznemireno bukom koja je dolazila iz (njega)", navodi se u saopštenju.

"Iako je osumnjičena od strane bolničkog osoblja obaveštena da je snabdevanje kiseonikom vitalna mera, ona je navodno ponovo isključila uređaj oko 21.00", navodi se u saopštenju.

Žena stara 79 godina je morala da bude reanimirana i još se nalazi na intenzivnoj nezi.

Oprema za kiseonik se koristi kako bi se osiguralo da on u dovoljnoj meri stigne do ćelija pacijenta i može imati različite oblike, uključujući nazalnu kanilu, masku za lice ili traheotomijsku cev, navodi se na sajtu klinike u Klivlendu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво