Читај ми!

Kina i Rusija zajedno da spreče provokacije Severne Koreje

Specijalni izaslanik Južne Koreje za pitanja mira i bezbednosti na Korejskom poluostrvu Kim Gun zatražio je danas aktivnu saradnju Kine i Rusije kako bi sprečile Pjongjang da nastavi sa raketnim testovima, nekoliko sati uoči sastanka Saveta bezbednosti UN na kojem će se raspravljati o tom pitanju.

Kim Gun je razgovarao sa kineskim i ruskim ambasadorima u Seulu i zamolio ih da pomognu kako bi Severna Koreja bila proglašena odgovornom za provokacije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova koje prenosi Rojters.

"Kim je zatražio aktivnu saradnju Kine i Rusije, stalnih članica Saveta bezbednosti, kako bi odvratile Severnu Koreju od daljih provokacija i kako bi je naterale da se vrati dijalogu", navodi se u saopštenju.

Severna Koreja je ove godine lansirala veliki broj balističkih projektila, podseća Rojters.

Savet bezbednosti UN održaće danas sastanak posvećen Severnoj Koreji, nakon što je Pjongjang u petak testirao interkontinentalnu balističku raketu.

Državna agencija KCNA je izvestila da je severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao testiranje nove interkontinentalne balističke rakete, tokom kojeg je pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво