Kazna od 150 evra za bačeni opušak

Vlasti u Lionu uvele su novčanu kaznu od 150 evra za bacanje opušaka na trotoare, koji su, otkako je u Francuskoj zabranjeno pušenje na javnim mestima, prekriveni ostacima cigareta.

Mnogi restorani, kafići i barovi postavili su pepeljare ispred svojih objekata, ali i pored toga, ulice Liona poružnele su zbog opušaka cigareta koji se na njima nalaze.

Da bi stali na kraj nemaru i ulice održali čistim, u Lionu su preduzeli odgovarajuće mere, koje će biti sprovedene u dve faze.

U prvoj, besplatno će se podeliti 20.000 privezaka za ključeve koji služe kao džepne pepeljare.

Ukoliko se to pokaže nedovoljnim, prekršioci koji opuške budu bacali po trotoarima moraće da plate novčanu kaznu od 150 evra.

Grad se nalazi na ušću reke Sene u reku Ronu i ima oko 450.000 stanovnika što ga čini posle Pariza i Marseja trećim najvećim gradom u Francuskoj.

U Lionu je sedište međunarodne policijske organizacije Interpol, dok je fudbalski klub Olimpik iz Liona sedam godina uzastopno prvak francuskog nacionalnog prvenstva u fudbalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво