Читај ми!

Kovčeg kraljice Elizabete prenesen u Vestminster gde građani odaju počast do ponedeljka

Hiljade Britanaca ispratilo je prenošenje kovčega sa telom pokojne britanske kraljice Elizabete Druge iz Bakingemske palate u Vestminster. Građani će moći da odaju počast kraljici do ponedeljka, kada će Elizabeta Druga biti sahranjena.

Kovčeg sa telom britanske kraljice Elizabete Druge, koja je preminula 8. septembra, prenet je, tokom svečane ceremonije, iz Bakingemske palate u Vestminster.

U svečanom maršu kovčeg su pratili kralj Čarls, prinčevi Vilijam i Hari i drugi članovi britanske kraljevske porodice, među kojima su i kraljičina deca – princeza Ana i prinčevi Edvard i Endru.

U povorci je učestvovalo više od 1.000 pripadnika britanske vojske koji su obučeni u ceremonijalne uniforme. 

Tokom povorke su na svaki minut bili ispaljivani plotuni u Hajd parku, a istovremeno su se oglašavala zvona sa Big Bena. 

Kraljičin kovčeg je bio pokriven kraljevskom standartom, a na kovčegu je bila postavljena kruna. 

Veliki broj građana se okupio uz ulice kojima se povorka kretala kako bi ispratio ceremoniju koja je trajala oko 40 minuta, a bilo je moguće pratiti i direktan prenos na ekranima koji su postavljeni u londonskom Hajd parku.

Kovčeg će biti izložen u Vestminsteru, a građani će moći da odaju počast preminuloj kraljici do ponedeljka, kada je predviđena sahrana Elizabete Druge.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво