Читај ми!

Misteriozna žena sa crnom torbom u pratnji Kim Džong Una

Pored lidera Severne Koreje poslednjih meseci pojavljuje se žena sa crnom torbom, čije pojavljivanje je izazvalo veliku pažnju.

Misteriozna žena, koja se često u javnosti pojavljuje u haljini jednostavnog kroja, sa naočarama i crnom torbicom, novi je lik u bliskom krugu ljudi Kim Džong Una, ali njen identitet za sada nije poznat, piše Gardijan.

Ova žena bila je uz lidera Severne Koreje na velikom koncertu na otvorenom, koji je održan prošle nedelje, a viđena je i kako nosi fascikle u parlamentu tokom Kimovog govora, u kojem se lider Severne Koreje zakleo da nikada neće odustati od nuklearnog oružja.

Severnokorejski državni mediji pod strogom kontrolom već mesecima objavljuju fotografije i videonimke na kojima se vidi ova žena - ponekad pored Kima, a ponekad daleko u pozadini - ali je nikada nisu identifikovali.

Američki portal NK Njuz, koji pažljivo i kritički izveštava o Severnoj Koreji, prvi put ju je primetio u februaru i od tada prati njeno pojavljivanje u javnosti.

"Obično je viđena kako nosi torbu, verovatno sa stvarima koje su severnokorejskom lideru potrebne u svakom trenutku, kao što su telefon, cigarete ili lekovi", navodi se na sajtu.

Procenjuje se da je u tridesetim ili četrdesetim godinama. Spekuliše se da je možda reč o jednoj od Kimovih rođaka. Veruje se da severnokorejski lider ima najmanje dve polusestre - Kim Sol Džong i Kim Jun Džong, obe rođene sedamdesetih.

NK Njuz je naveo da je Kim Sol Džong, starija polusestra, možda "iza kulisa ostala aktivna u rukovodstvu stranke", budući da se o njoj vrlo malo zna.

Dinastija Kim, koju je 1948. osnovao Kim Il Sung, vlada gvozdenom šakom već tri generacije i retko postavlja žene na visoke položaje. Kim Džong Un je, međutim, dozvolio da se nekoliko žena nađe na moćnim položajima, i zvaničnim i nezvaničnim.

Najistaknutija je njegova sestra Kim Jo Džong (34), koja je postala najvažnija ličnost u severnokorejskom režimu posle svog brata. Često ga predstavlja na međunarodnom nivou i smatra se njegovim glavnim propagandistom.

Sumnja se da je ona mozak iza Kimove pažljivo izgrađene javne slike, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Ove godine, vrhovni lider u Pjongjangu je imenovao prvu ženu za ministra inostranih poslova Čo Son Hjui (57).

Takođe se u javnosti pojavio sa Hjon Song Vol (44), pop zvezdom za koju se priča da je njegova bivša devojka. Inače, njen bend u vojničkim uniformama peva ode vođi.

Godine 2018., Kim je svojoj supruzi Ri Sol Ju dodelio titulu "poštovane prve dame", što je, kako su analitičari rekli, veliki podsticaj njenom političkom statusu.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи