Читај ми!

Istraživački novinar Džef German ubijen ispred kuće u Las Vegasu

Istraživački novinar iz Las Vegasa, Džef German ubijen je nožem ispred svoje kuće u Las Vegasu, a policija traga za osumnjičenim napadačem, saopštile su lokalne vlasti.

Šezdesetdevetogodišnji Džef German pronađen je ispred svoje kuće sa više ubodnih rana nanetih nožem, u subotu oko 10.30.

U saopštenju policije se navodi da se German koji je inače nemačkog porekla svađao sa drugom osobom pre napada za koji se veruje da je izolovan incident.

"Verujemo da je do svađe došlo ispred njegove kuće. Imamo određene tragove i u toku je potraga za osumnjičenim", rekla je portparolka Metropolitanske policije Las Vegasa Dori Koren.

German je radio 12 godina za list Rivju džurnal, a pre toga je dve decenije proveo radeći za Las Vegas san gde je kao reporter izveštavao o politici, vladi i organizovanom kriminalu.

Bio je poznat po svojim pričama o vladinim malverzacijama i političkim skandalima i izveštavanju o masovnoj pucnjavi 2017. na muzičkom festivalu u Las Vegasu u kojoj je ubijeno 60 ljudi i ranjeno više od 400. 

Glen Kuk, izvršni urednik Rivju džurnala, rekao je da German nije preneo bilo kakvu zabrinutost u vezi sa svojom ličnom bezbednošću ili bilo kakve pretnje upućene njemu bilo kome u rukovodstvu lista. 

"Porodica Rivju džurnala je uništena što je izgubila Džefa. On je bio zlatni standard poslovanja sa vestima. Teško je zamisliti kakav bi Las Vegas bio danas bez njegovog dugogodišnjeg sijanja jarkim svetlom na mračna mesta",  rekao je Kuk u izjavi.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи