Читај ми!

Bombaški napad na džamiju u Kabulu, stradala najmanje 21 osoba

Najmanje 21 osoba, uključujući istaknutog islamskog starešinu, je poginulo, a ranjeno je najmanje 33, među njima nekoliko dece, u bombaškom napadu na džamiju u avganistanskoj prestonici Kabulu tokom večernje molitve, prenosi agencija AP pozivajući se na svedoke i policiju.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, poslednji koji je pogodio zemlju tokom godinu dana talibanske vladavine, navodi američka agencija AP.

Prema rečima očevica, stanovnika gradskog kvarta Kher Khana, gde je izvršen napad na džamiju Sidikija, eksploziju je izveo bombaš samoubica.

Ubijeni islamski starešina džamije je mula Amir Mohamed Kabuli, naveo je anonimni očevidac, prenosi AP.

Italijanska bolnica za hitne slučajeve u Kabulu saopštila je da je ranjeno najmanje 33 ljudi, među kojima petoro dece i oni su hospitalizovani.

Policija u Kabulu potvrdila je eksploziju u džamiji u severnom delu grada, ali nije saopštila podatke o broju žrtava niti o broju mrtvih i ranjenih.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid osudio je napad i obećao da će "počinioci ovakvih zločina uskoro biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni''.

Stanovnici Kabula kažu da su od jačine eksplozije u severnom delu glavnog grada popucali prozori na obližnjim zgradama, a neki svedoci navode da bi broj žrtava mogao da poraste, navodi AP.

Lokalna frakcija "Islamske države" pojačala je napade na talibane i civile od njihovog preuzimnja vlasti prošlog avgusta, u trenutku kada su američke i NATO trupe bile u završnoj fazi povlačenja iz zemlje.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво