Žrtve lavine u Avganistanu

Lavina zarobila stotine vozila u tunelu u Avganistanu, a najmanje 28 osoba je poginulo. Pedesetak vozila zatrpano lavinom isped tunela. Sneg koji se obrušava otežava spašavanje.

Najmanje 28 osoba je poginulo, a 70 je povređeno, u lavini koja je ispred i u tunelu na putu koji kroz planine Hindukuš zatrpala na stotine automobila, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Avganistana.

Putnici zarobljeni lavinom pre više od 24 sata javljaju mobilnim telefonima da se smrzavaju zbog velike hladnoće i guše od izduvnih gasova iz automobila, prenela je agencija Rojters.

Obilne snežne padavine, koje traju danima, prouzrokovale su odron snega koji je blokirao tunel dugačak dva i po kilometra, a koji povezuje Kabul sa severom Avganistana.

Šef avganistanske službe za vanredne situacije Abdul Maten Edrak izjavio je da se najviše strahuje za život putnika zarobljenih u oko 50 automobila van tunela, izloženih ekstremnoj hladnoći dok su putnici u tunelu u boljoj situaciji.

Edrak je rekao da je, zasad, na tom putu zabeleženo 17 lavina, što otežava akciju spasavanja, i da je više od 200 kamiona, autobusa i automobila zarobljeno u tunelu .

Jake snežne padavine i kiša izazvale su na jugu Avagnistana poplave.

Portparol guvernera provincije Kandahar Zalmaj Ajubi rekao je da je najmanje šest ljudi poginulo, a da se deset vodi kao nestalo zbog poplava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво