Читај ми!

Ispovest bivše zamenice šefa Džonsonovog kabineta: Karma naplaćuje s kamatom

Bivša zamenica šefa kabineta Borisa Džonsona Kleo Votson, uporedila je svoju ulogu u Dauning stritu 10 sa ulogom premijerove "dadilje". U prvim javnim izjavama otkako je napustila kabinet 2020. godine, bivša pomoćnica je govorila i o tome kako je osoblje napravilo "barijeru za štene" kako bi sprečilo britanskog premijera da napusti kancelariju tokom perioda samoizolacije.

U tekstu za časopis Tatler Kleo Votson, koju je Dominik Kamings doveo u vladu nakon što je radio na kampanji za Bregzit 2016. godine izjavila je da njena nekadašnja uloga zvuči otmeno, ali je mnogo vremena "bila mnogo bliža tome da bude Borisova dadilja".

U, kako navodi Independent, neugodnom prikazu vremena provedenog u ulici Dauning, Votsonova je izjavila da je, kada je testiranje bilo ograničeno na početku pandemije ona "generalno" merila temperaturu premijera kako bi proverila da li ima simptome kovida.

Votsonova tvrdi i da je morala često da grdi premijera zbog šala kakve su "kung-flu" i "Aje! Korona" tokom pandemije.

Kaže i da je Džonsona nekoliko puta "pingovala" aplikacija NHS-a koja je u to vreme primorala ljude da se samoizoluju nekoliko dana nakon što su stupili u kontakt sa osobom koja je bila pozitivna na virus.

Premijer je, kako je rekla, "insistirao da radi iz kancelarije u prizemlju dok je bio u izolaciji".

"Vrlo brzo je to zahtevalo postavljanje stolica kao barijera na vratima, jer nije mogao da odoli da ne pređe prag u našu susednu sobu i da zaviri u ono na čemu su ljudi radili (uvek sa tuđim naočarima koje je pronašao kako leže okolo)", napisala je Votsonova.

Tako je stvorena "kapija za štene" za premijera koji je, kako tvrdi "klečao na sedištima, laktova poduprtih na vrh, poput velikog neposlušnog zlatnog retrivera koji traži pažnju".

Opisujući sopstvenu smenu sa mesta zamenice šefa kabineta u novembru 2020. godine, Votsonova je tvrdila da joj je premijer rekao da ga podseća na Dominika Kamingsa, koji je napustio vladu dve nedelje ranije. 

"Kao da se brak završio, podelili smo stvari, a ja sam zadržala ružnu staru lampu. Ali svaki put kada pogledam tu lampu, ona me podseti na osobu sa kojom sam bila. Ti si ta lampa", navela je Votsonova.

"Kao što mnogi u politici znaju, kraj dolazi pre ili kasnije – generalno pre, ako ste zaposleni kod ovog premijera. (Iako pretpostavljam da mu je karma nedavno vraćena sa kamatama)", napisala je Votsonova.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво