Читај ми!

Štrajk železničara u Velikoj Britaniji, najveći u poslednjih 30 godina

Velika Britanija suočila se danas sa najvećim štrajkom železničara u poslednjih trideset godina, a desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama. Blokade su postavljene u zoru i ostaće tu sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i londonskog metroa, prenosi Rojters.

Oko 40.000 železničara štrajkuje zbog zamrzavanja plata i smanjenja broja radnih mesta, a sindikati smatraju da je to samo početak mogućeg "leta nezadovoljstva" sa nastavnicima, medicinarima, pa čak i advokatima.

"Naša kampanja će trajati onoliko dugo koliko to bude potrebno", rekao je novinarima u ponedeljak Maj Linč, generalni sekretar sindikata Železničkih, pomorskih i transportnih radnika (RMT).

"Netvork rejl", kompanija koja upravlja britanskom železničkom infrastrukturom, učinila je sve da izbegne današnju obustavu, naglasio je njen izvršni direktor Endrju Hejns.

On je za Bi-Bi-Si rekao da "duboko žali" zbog poremećaja sa kojima se putnici suočavaju.

Protest železničkih radnika podrazumeva da će samo oko polovina britanske železničke mreže biti otvorena u dane štrajka sa veoma ograničenim uslugama na tim prugama, navodi Rojters.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво