Читај ми!

Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Vićenci, ubijena žena srpskog porekla

Četrdesetdvogodišnji Z.V. ubio je bivšu suprugu L.M, srpskog porekla, na ulici u Vićenci. Zatim je sa sadašnjom devojkom pobegao automobilom, ubio i nju i na kraju oduzeo život i sebi.

To je tragični epilog priče koja je počela u sredu ujutru 8. juna u Vićenci, kada je ubijena L.M, 42-godišnja žena srpskog porekla. Ubistvo je izvršio njen bivši supružnik.

Zločin se dogodio na ulici oko 9.30. Ubicu u bekstvu tražila je policija na kontrolnim punktovima širom regiona, specijalnim snagama i upotrebom helikoptera.

Forenzičari i dežurni tužilac Serena Čimiči došli su na mesto ubistva.

U popodnevnim satima, istražitelji su pronašli njegov automobil na zapadnom obilaznici Vićence (između dva tunela prema Padovi), u kome su se nalazila dva tela - ubice i njegove sadašnje partnerke sa kojim je pobegao.

Na lice mesta su stigle i policijske snage za deaktivaciju bombi jer su u autu pronađene eksplozivne naprave.

Prvo ubistvo se dogodio u kvartu Gonja u Vićenci, u ulici Vigolo, nakon što je četrdesetdvogodišnja L.M. ispratila svoje dvoje dece u školu.

Prema prvim informacijama, muškarac je počeo da puca dok je žrtva još sedela u autu, a zatim je pucao i kada je izašla, dok je pokušavala peške da pobegne. Stanovnici tog kraja jasno su čuli pucnjavu (oko šest pucnja prema nekim svedocima).

"Zvuk pucnjave bio je jak i nismo odmah shvatili šta se dogodilo", kazao je jedan od svedoka za Korijere del Veneto.

Istraga za sada pokazuje da je protiv bivšeg partnera L.M. 2019. godine izdata naredba o zabrani prilaska. Beživotno telo ubijene žene pronađeno je na asfaltu u blizini njenog automobila.

L.M. živela je u mestu Skio u blizini Vićence, rekao je Benedeto Mondelo, poslodavac žrtve. On je ispričao da je oko godinu dana bila partnerka njegovog brata, a problemi sa bivšim mužem su im bili poznati i bili su vrlo zabrinuti.

"Ono što ne mogu da shvatim je ponašanje socijalnih radnika i sudija koji su znali za ovu situaciju i nisu je sprečili", kazao je Mondelo.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво