Читај ми!

Ilon Mask preti da će odustati od kupovine Tvitera ako ne dobije tačne podatke o lažnim nalozima

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask upozorio je rukovodstvo "Tvitera" da bi mogao da odustane od svoje 44 milijarde dolara vredne ponude za preuzimanje kompanije ako mu ne dostave podatke o tačnom procentu neželjene pošte i lažnim nalozima na toj društvenoj mreži.

Maskov pravni tim je u pismu naveo da "Tviter" očigledno materijalno krši svoje obaveze i da Mask zadržava sva prava da raskine sporazum.

"Ilon Mask smatra da Tviter odbija da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o spajanju, što izaziva dodatnu sumnju da kompanija krije tražene podatke", navedeno je u pismu.

Mask se već nedeljama u tvitovima i intervjuima žali na problem sa spam robotima i lažnim nalozima na Tviteru

Ranije je rekao da će sporazum "privremeno odložiti", dok čeka da mu kompanija dostavi podatke o procentu lažnih naloga na mreži, ali je sada prvi put zvanično zapretio da će odustati od akvizicije.

Ipak, kompanija je potcenila značaj Maskovih upozorenja o tome da je stavio sporazum "na led" dok ne dobije podatke koji će mu, kako je rekao, pomoći da se pripremi za vlasništvo nad "Tviterom".

Američki milijarder je doveo u pitanje tačnost "Tviterovih" javnih podataka o spamovima, tvrdeći da taj procenat iznosi najmanje 20 odsto. 

Mask je naveo da su mu traženi podaci potrebni kako bi sproveo sopstvenu analizu korisnika Tvitera. Rekao je da ne veruje u "labave metode provere" koje primenjuje ta kompanija.

Izvršni odbor "Tvitera" je u aprilu prihvatio ponudu Ilona Maska da za 44 milijarde dolara preuzme stoprocentno vlasništvo nad tom kompanijom.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво