Читај ми!

Studentkinju u Nigeriji linčovali do smrti, zbog protesta uveden policijski čas

Studentkinja iz severne Nigerije ubijena je kada ju je rulja kamenovala, prebila i zapalila jer je, navodno, objavljivala bogohulne izjave protiv proroka Muhameda, saopštila je policija.

Studentkinju Deboru Jakubu u četvrtak su okružile kolege studenti i linčovali je do smrti preneo je Si-En-En izveštaj lokalne policije iz države Sokoto na severozapadu Nigerije.

Škola u koju je išla je odmah zatvorena.

"Studenti su je izvukli na silu iz bezbednosne sobe, gde su je sakrili učitelji, ubili je i zapalili su zgradu", kazao je portparol policije. Uhapšena su dvojica osumnjičenih.

Guverner države Sokoto Aminu Tambuval je izdao naređenje da se zatvori škola i naložio je ministarstvu za visoko obrazovanje i bezbednosnim agencijama da istraže incident.

U međuvremenu, vlasti te države proglasile su 24-časovni policijski čas da bi ugušile proteste kojima se zahteva oslobađanje osumnjičenih za ubistvo Debore Jakubu.

Nigerija je gotovo ravnomerno podeljen između pretežno hrišćanskog juga i uglavnom muslimanskog severa, gde su neke države usvojile strogi šerijatski zakon, uključujući smrtne kazne za bogohuljenje.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара