Читај ми!

Mask: Vratio bih Trampu njegov nalog na Tviteru

Najbogatiji čovek sveta Ilon Mask kaže da bi odblokirao Tviter nalog bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa kada bi proces kupovine kontrolnog dela akcija kompanije bio završen.

Mask, koji je jednu od najvećih društvenih mreža kupio za 44 milijarde dolara, odluku Tvitera da blokira Trampov nalog je u januaru 2021. nazvao "greškom".

"Mislim da nije bilo ispravno zabraniti nalog Donalda Trampa. Mislim da je to bila greška", rekao je Mask. Ja bih poništio trajnu zabranu...Ali moje mišljenje, i (osnivač Tvitera) Džek Dorsi, želim da bude jasno, deli ovo mišljenje, da ne bi trebalo da imamo stalne zabrane", dodao je Mask.

Tramp je trajno suspendovan sa Tvitera nakon upada njegovih priatalica na Kapitol hil 6. januara 2021. zbog kršenja pravila platforme protiv podsticanja nasilja, odluke za koju je kompanija rekla da je podržao Dorsi.

Tviter je odbio da komentariše Maskove komentare.

Tramp je nedavno rekao da se ne bi vraćao na Tviter čak i ako bi mu nalog bio vraćen, pošto sada promoviše svoju sopstvenu društvenu mrežu, Trut Soušal.

Sa druge strane, Mask je priznao da njegova kupovina Tvitera i Trampov povratak još nisu gotova stvar. "Reći ću da još uvek ne posedujem Tviter, tako da ovo nije stvar koja će se sigurno desiti", rekao je Mask.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво