Читај ми!

Kim Džong Un ponovo preti: Ako treba preventivno ću upotrebiti nuklearno oružje

Severnokorejski lider Kim Džong Un ponovio je nameru da preventivno upotrebi nuklearno oružje, ako bezbednost njegove zemlje ugroze oni koje je nazvao "neprijateljskim snagama", prenosi Kjodo.

Dok je iznosio pohvale za visoke vojne zvaničnike, koji su rukovodili ogromnom vojnom paradom u Pjongjangu ranije ove nedelje, prema severnokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, Kim je izrazio želju da se nastavi sa razvojem nuklearnog oružja.

Severna Koreja će „preventivno i temeljno obuzdati i osujetiti sve opasne pokušaje i preteće poteze, uključujući i eskalirajuće nuklearne pretnje neprijateljskih snaga, ako bude potrebno", rekao je Kim vojnim zvaničnicima, izvestila je KCNA.

Na vojnoj paradi u ponedeljak, povodom 90. godišnjice osnivanja vojske Severne Koreje, Kim je obećao da će ubrzati razvoj nuklearnog oružja i koristiti ga ako budu ugroženi fundamentalni interesi zemlje.

Poslednja, šesta, nuklearna proba Severne Koreje održana je u septembru 2017, prenosi Kjodo.

Kimove izjave bile su očigledno upozorenje SAD, koje su nedavno rasporedile nuklearni nosač aviona u Japansko more, i Južnoj Koreji, gde će izabrani konzervativni predsednik Jun Suk Jol preuzeti dužnost 10. maja, navodi japanska novinska agencija.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво