Zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres jačine šest stepeni po Rihterovoj skali, pogodio je danas južni Japan,nema opasnosti od cunamija.

Procenjuje se da je epicentar zemljotresa, koji se desio u 16.42 po lokalnom vremenu, bio u okeanu, oko 50 kilometara ispod površine vode, nedaleko od ostrva Okinava, koje se nalazi oko 1.600 kilometara jugozapadno od Tokija, saopštili su japanski meteorolozi.

Javna televizija NHK izvestila je da još uvek nema podataka o eventualni povređenima ili šteti, a na snimcima iz Nahe, prestonice Okinave, može se videti da se na ulicama saobraćaj normalno odvija.

Zemljotresi su česti u Japanu, jednom od najaktivnijih trusnih područja na svetu.

U toj zemlji na dalekom azijskom istoku desi seoko 20 odsto svih svetskih zemljotresa, jačine od šest i više stepeni po Rihteru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво