Читај ми!

London, ilegalna žurka iznenađenja za Borisa Džonsona

Britanski premijer Boris Džonson suočava se sa novim optužbama i besom poslanika nakon što je otkriveno da mu je njegova verenica priredila žurku iznenađenja za 56. rođendan tokom lokdauna. Izvori, prenosi "Gardijan", otkrivaju “užasne dokaze lošeg upravljanja“ u srcu Dauning strita.

Očekuje se da će Sju Grej, koja vodi istragu o zabavama u Dauning stritu, dati duboko kritične preporuke o reviziji operacija u sedištu britanskog premijera nakon novih saznanja.

Iz Dauning strita je stiglo priznanje da je Keri Džonson 19. juna 2020. održala žurku za premijera i do 30 zaposlenih, uprkos pravilima koja su zabranjivala okupljanja više od šest osoba u zatvorenom.

Aj-Ti-Vi je izvestila da je premijer prisustvovao zabavi u kabinetu u 14 časova na svoj 56. rođendan i da je tamo bila dizajnerka enterijera Lulu Lajtl, koja nije bila član osoblja.

Navedeno je da je na zabavi bilo posluženja, kao i rođendanska torta, a osoblje je pevalo "Srećan rođendan" i ostalo 20-30 minuta.

Iz sedišta britanskog premijera je saopšteno da je Džonson prisustvovao zabavi 10 minuta i demantovao izveštaje ITV-a da je kasnije 19. juna održao žurku u rezidenciji u Dauning stritu. Pretpostavlja se da je Grejeva već bila obaveštena o optužbama, što znači da je malo verovatno da će najnovije informacije odložiti objavljivanje njenog izveštaja, koji se očekuje krajem ove nedelje.

Portparolka Lajtlove rekla je da Lulu tog dana radila na renoviranju Džonsonovog stana i da nije bila pozvana ni na jednu proslavu rođendana premijera kao gost. "Lulu je nakratko ušla u kabinet, kako je traženo, dok je čekala da razgovara sa premijerom", rekla je portparolka.

Britanski premijer Boris Džonson je pod sve većim pritiskom da podnese ostavku. Razlog su saznanja da je u zaključanoj Britaniji, dok građani nisu mogli ni da se oproste od svojih najmilijih koji su preminuli od kovida, u vladi organizovano barem deset zabava, a da je Džonson prisustvovao bar jednoj.

Da bi se glasalo o poverenju premijeru, potrebno je da mu ga pismeno uskrate 54 poslanika iz njegove stranke.  

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво