Читај ми!

Huti tvrde da su izveli napad na Emirate, u Abu Dabiju istražuju uzrok dva požara

Huti, pobunjenici iz Jemena koji sarađuju sa Iranom, naveli su da su izveli napad na Ujedinjene Arapske Emirate, a vlasti te zemlje su navele da su izbila dva požara u Abu Dabiju i da je moguće da su uzrokovani napadom dronovima.

Policija Abu Dabija je saopštila da su tri cisterne sa gorivom eksplodirale u industrijskoj oblasti Musafa, u blizini naftne kompanije, kao i da je još jedan požar izbio na gradilištu kod aerodroma, preneo je Rojters.

"U početnoj istrazi na oba mesta su pronađeni delovi male letelice koja bi mogla da bude dron koji je izazvao eksploziju i požar", saopštila je policija, a prenela državna novinska agencija.

Iz policije su dodali da nije nastala "značajna šteta", kao i da je pokrenuta opsežna istraga.

Vojni portparol Huta, koji se bore protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i Emiratima, naveo je da je ta grupa izvela napada "duboko u UAE", a da će detalje otkriti u narednim satima.

Snage koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati pridružile su se borbama protiv Huta u jemenskim oblastima Šabva i Marib, važnim za proizvodnju energije.

Emirati su smanjili svoje vojno prisustvo u Jemenu 2019. godine, ali i dalje podržavaju jemensku vojsku naoružanjem i obukama.

Huti su dosad vršili napade dronovima i raketama na Saudijsku Arabiju, a u prošlosti su pretili da će napasti i Emirate. 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво