Читај ми!

Putin: Hronologija događaja u Kazahstanu je jasna, sprečena obojena revolucija

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je u Kazahstanu sprečena obojena revolucija. Navodi i da se građani preko društvenih mreža uvlače u proteste koji prethode terorističkim napadima.

Članovi Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) pokazali su odlučnost da spreče pokušaje da se destabilizuje situacija u njihovim zemljama i da se implementira obojena revolucija, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, obraćajući se na onlajn samitu CSTO povodom situacije u Kazahstanu.

"Svesni smo da razvoj situacije u Kazahstanu nije ni prvi, ni poslednji pokušaj stranog mešanja u unutrašnja pitanja naših zemalja. Merama koje je CSTO preuzeo, stavljeno je do znanja da nećemo dozvoliti nikome da destabilizuje situaciju u našem području ili da dozvolimo takozvane obojene revolucije", naglasio je Putin, prenosi Tas.

Putin je ukazao na dodatni problem.

"Na internetu i društvenim mrežama se nastavljaju pokušaji da se naši građani upletu u protestne aktivnosti koje prethode terorističkim napadima, o čemu je danas govorio  predsednik Kazahstana. Hronologija događaja u Kazahstanu je kristalno jasna, svi smo je videli", ocenio je ruski lider.

Ruski predsednik je naglasio da nedavni razvoj događaja u Kazahstanu dokazuje da je "određenim silama u redu da koriste sajberprostor i društvene mreže da regrutuju ekstremiste i teroriste i da stvaraju spavajuće militantne ćelije".

"U ovom slučaju, verujem da bi bilo razumno da se Odboru sekretarijata bezbednosti CSTO naloži da učini sve da radne grupe koje deluju na polju sajberbezbednosti i borbi protiv terorizma i ekstremizma naprave inicijativu o zajedničkim akcijama usmerenim ka sprečavanju destruktivnog spoljnog uticaja u zoni odgovornosti CSTO", naglasio je Putin.

On je dodao da je ključno da CSTO obezbedi da se "tragični događaji poput nedavnih u Kazahstanu nikada ne dogode".

CSTO čine Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Rusija i Tadžikistan.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи