Читај ми!

Vatra nad Pojasom Gaze, a nije vatromet - izraelska vojska napadom odgovorila na ispaljene rakete

Izraelska vojska je saopštila da je pokrenula napade na ciljeve u Pojasu Gaze, dan nakon što su palestinski militanti ispalili dve rakete ka Sredozemnom moru.

Izraelska vojska je u saopštenju navela da su napadi bili usmereni na fabriku za proizvodnju raketa. Prema prvim izveštajima, nema potvrde o mogućim žrtvama.

Vazdušni napadi su odmazda za dve rakete koje su ispaljene iz Pojasa Gaze u subotu ka Sredozemnom moru, izazvavši eksploziju kod obale Tel Aviva, navodi agencija AP.

Policija je saopštila da u toj eksploziji nije bilo žrtava niti štete.

"Dok je vatromet osvetljavao nebo u znak proslave Nove godine širom sveta, druga vrsta vatre je došla iz Gaze - teroristička raketna vatra prema Izraelu. Kao odgovor, upravo smo udarili na lokacije Hamasa u Gazi, uključujući lokacija za proizvodnju raketa i vojne baze koje se koriste za terorističke aktivnosti", saopštila je izraelska vojska na Tviteru.

Izraelska vojska je okrivila militantnu islamsku grupu za svako nasilje koje potiče sa teritorije koju kontroliše iako militanati u Gazi nisu preuzeli odgovornost za ispaljivanje raketa.

Granica Izrael-Gaza je uglavnom bila mirna nakon jedanaestodnevnog rata u maju, ali je u sredu izraelska vojska objavila da su artiljerijskim napadima gađani vojni ciljevi Hamasa, što je bio odgovor na prethodnu pucnjavu iz Gaze i ranjavanje jednog Izraelca.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво