Читај ми!

Holandski sud traži doživotni zatvor za osumnjičene za rušenje aviona “Malezija erlajnsa“

Holandski tužioci zatražili su doživotne kazne zatvora za četvoricu osumnjičenih za obaranje putničkog aviona "Malezija erlajnsa" 2014. godine iznad istočne Ukrajine. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da su neprihvatljivi pokušaji holandskog suda da nesreću na letu putničkog aviona MH17 prikaže kao državni problem, a ne krivični slučaj.

Na kraju trodnevnog izvođenja dokaza, javni tužilac Manon Riderbeks zatražio je doživotnu kaznu za trojicu Rusa i jednog Ukrajinca, kojima se sudi u odsustvu, prenosi agencija AP.

Tužioci su u završnoj reči rekli da je neoprezno upotrebljena ruska raketa koja je oborila putnički avion, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Lavrov: Neprihvatljivo da se nesreća prikaže kao državni problem

Neprihvatljivi su pokušaji holandskog suda da nesreću na letu putničkog aviona MH17 "Malezija erlajnsa" u Ukrajini u julu 2014. prikaže kao državni problem, a ne krivični slučaj, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Vidimo pokušaje da se stvori utisak da se uopšte ne radi o krivičnom, već o državnom problemu, jer je navodno Rusija rukovodila ovim ljudima (koji su optuženi u Hagu u ovom slučaju)", izjavio je Lavrov u intervjuu za kanal RT.

To je, kako ocenjuje, apsolutno neprihvatljivo, prenosi ruska agencija TAS.

Dodaje da Rusija pomno prati sudski proces u Hagu i da će izneti svoj stav čim odluka suda bude objavljena.

"U stvari, to je krivično suđenje i mi ga vidimo kao takvo. I kako ja vidim, svaki nepristrasan advokat će ovako shvatiti ovaj slučaj", zaključio je ruski ministar spoljnih poslova.

Avion kompanije "Malezija erlajns" s 298 ljudi srušen je 17. jula 2014. godine dok je preletao istočnu Ukrajinu gde su bile u toku borbe ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи