Читај ми!

Rio Tinto ulaže u litijumski projekat u Argenitni

Kompanija "Rio Tinto" zaključila je ugovor o preuzimanju projekta litijuma "Rinkon" u Argentini od kompanije "Rinkon Majning", u vrednost od 825 miliona dolara.

"Rio Tinto" navodi da je "Rinkon" je projekat za dobijanje litijuma iz slanih voda u razvoju, koji se nalazi u srcu litijumskog trougla u argentinskoj provinciji Salta.

U saopštenju se ocenjuje se da je projekat "Rinkon" resurs od koga može da proizvodi litijum-karbonat kvaliteta pogodnog za izradu baterija.

Kada preuzimanje bude završeno, "Rio Tinto" ističe će za projekat "Rinkon" sprovesti svoje studije kako bi objavila procena resursa.

Dodaje se da će se raditi i na ažuriranju postojećih dozvola za procenu uticaja na životnu sredinu.

"Rio Tinto" tvrdi da je tehnologija direktne ekstrakcije litijuma predložena za projekat ima potencijal da maksimalno iskoristi nalazišta u poređenju sa solarnim bazenima za
isparavanje.

"Osnove tržišta za litijum-karbonat kvaliteta pogodnog za proizvodnju baterija su jake, sa prognozama da će potražnja za litijumom rasti 25-35 odsto godišnje u narednoj deceniji, sa predviđenim deficitom proizvoda da zadovolji potražnju koji se očekuje od druge polovine te decenije", zaključuje se u saopštenju "Rio Tinta".

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара