Читај ми!

Katastrofalan požar u klinici u Japanu izazvao jedan od pacijenata, stradale 24 osobe

U klinici za lečenje pacijenata koji boluju od depresije u japanskom gradu Osaki juče su u katastrofalnom požaru poginule čak 24 osobe.

U privatnoj klinici koja se specijalizuje za mentalno zdravlje u kvartu Kita Šinći nastradalo je 14 muškaraca i deset žena, dok su četiri osobe povređene, javljaju japanski mediji.

Mediji prenose saopštenje policije da je požar prouzrokovao jedan od pacijenata, šezdesetjednogodišnji muškarac koji se lečio u toj malenoj klinici koja se nalazi u zabavnom kvartu trgovačkog i industrijskog grada od 2,8 miliona stanovnika na zapadu Japana. 

Po svedočenju malobrojnih preživelih, muškarac je doneo papirnu kesu, koju je položio na pod uz grejalicu na samom ulazu i šutnuo, nakon čega se izlilo gorivo koje se odmah zapalilo.

Požar je zahvatio hodnik koji vodi do redovnog i izlaza za vanredne situacije, pa je osoblju i pacijentima klinike bilo onemogućeno da izađu, zbog čega su se ugušili.

Osumnjičeni se nalazi u teškom stanju, komi, zbog čega je nedostupan za ispitivanje policiji, koja je jutros u 10 časova po japanskom vremenu izašla na teren da izvrši uviđaj.

Klinika kojom je rukovodio doktor Kotaro Njišizava bavila se i radom sa osobama ometenim u razvoju. Smeštena je na četvrtom spratu uzane poslovne zgrade, ali je uprkos relativno ograničenom prostoru, u trenutku izbijanja požara imala puno pacijenata, jer je sprovodila rehabilitacioni program namenjen da osobama koje pate od depresije pomogne da se vrate na posao, koji podrazumeva i grupnu terapiju, odnosno, zajedničke razgovore i rad.

Tri osobe su u vrlo teškom stanju, pa je vrlo moguće da će se konačni broj poginulih uvećati.

субота, 30. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво