Читај ми!

Hajdi spasla Mocart kugle

Kompanija "Salcburg čokolade", proizvođač originalnih "Mocart kugli", koja je prijavila nesolventnost, biće spasena, pošto je firma "Hajdi čokolade" odlučila da je kupi.

Dve nedelje nakon što je proizvođač "Mocart kugli" prijavio stečaj zbog smanjenja prihoda usled pandemije koronavirusa, porodica Harmer, vlasnik "Salcburg čokolade" predala je udeo novom investitoru.

Novi vlasnik sada mora da izradi plan sanacije, koji će morati da sadržati mere racionalizacije, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih, kojih trenutno ima 130.

Likvidnost firme je osigurana dobijenim kreditom.

Još preostaje da američki koncern "Mondelez", koji ima pravo na marku "Prave salcburške Mocart kugle", za koji je austrijska firma proizvodila, da svoj pristanak.

Pandemija je teško pogodila proizvođača "Mocart kugli" i to se odrazilo na bilans u kojem se beležilo zaduženje od oko 27 miliona evra.

Inače "Hajdi čokolada" je već jednom spasla jednog austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju "Nimec", koja proizvodi u Austriji poznate "Švedenbomben".  

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво