Читај ми!

Rusija izvela vojne vežbe, Su-27 i Su-30 leteli nad Crnim morem

Ruski borbeni avioni i brodovi uvežbavali su u Crnom moru odbijanje vazdušnih napada na pomorske baze.

Ruska Crnomorska flota saopštila je da je u vežbama učestvovalo desetak posada aviona i brodova pomorske baze Novorosijsk, među kojima i patrolni brod "Vasilij Bikov", kao i mali protivpodmornički brodovi "Kasimov" i "Jisk".

U vežbi su učestvovali i borbeni avioni Su-27SM3 i Su-30M2 - vežbali su kako da odgovore na vazdušne napade zamišljenog neprijatelja, u saradnji sa snagama Crnomorske flote.

Kako se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva odbrane navodi, tokom treninga, posade su vežbale kako da unaprede veštine manevrisanja letelicom, taktičke veštine za presretanje i napad na mete u vazduhu, kao koordinaciju sa drugim jedinicama. 

Ruska Crnomorska flota se, inače, nalazi na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine, a Kijev želi da ga Rusija vrati.

Ukrajina je juče počela sa akcijom jačanja svoje granice - Kijev već duže vreme optužuje Rusiju da gomila vojne jedinice na granici i da je moguće da priprema napad. S druge strane, strahuje i da bi Belorusija mogla da šalje migrante na njenu teritoriju.

Juče je Ukrajina održala i vojne vežbe protivtenkovskih i vazdušno-desantnih jedinica.

Sjedinjene Države i NATO izražavaju zabrinutost zbog, kako kažu, mogućeg napada Rusije na svog južnog suseda. Kremlj odbacuje te navode kao lažne i tvrdi da Zapad potpiruje tenzije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je nekoliko dana da ne mogu da odbace mogućnost neke provokacije. Rekao je i da Rusija traži od NATO-a da prestane da koncentriše snage u blizini ruske granice i da prestane da naoružava Ukrajinu modernim naoružanjem. 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво