Читај ми!

Misuri, osuđenik koji je proveo 43 godine nevin u zatvoru izlazi na slobodu

Kevin Strikland, koji je nevin proveo 43 godine iza rešetaka u saveznoj američkoj državi Misuri, izlazi na slobodu pošto mu je presuda poništena. Nisam mislio da će ovaj dan doći, kaže Strikland, koji je sve vreme sudskog postupka odbacivao optužbe za umešanost u trostruko ubistvo.

Osuđujuća presuda za trostruko ubistvo 62-godišnjem Afroamerikancu Kevinu Striklendu, koji je u zatvoru u Misuriju proveo 43 godina, poništena je, prenosi Si-En-En.

To je najduži period u istoriji Misurija, prema podacima Nacionalog registra oslobođenih krivice, da nevina osoba provede u zatvoru.

"Još uvek sam u neverici", izjavio je Strikland, koji je vest o puštanju na slobodu saznao dok je gledao sapunicu, koja je prekinuta novinarskim izveštajem o njegovom oslobađanju. "Nisam mislio da će ovaj dan doći", dodao je. 

Kevin Striklend osuđen je na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovnog otpusta za ubistva iz aprila 1978. godine u Kanzas Sitiju. Sve vreme sudskog postupka tvrdio je da u ta ubistva nije umešan, a sada su sve optužbe protiv njega odbačene.

Sud je naredio njegovo hitno puštanje na slobodu.

U odluci, sudija Džejms Velš naveo je da ga "nikakvi materijalni dokazi nisu povezivali sa zločinom", a da je osuđen isključivo na temelju iskaza, prenosi AP.

Kevin Striklend, uhapšen je kada je imao tek 18 godina. Osuđujuću presudu donela je u junu 1979. godine porota sastavljena isključivo od belaca. Od države Misuri neće dobiti finansijsku naknadu za vreme provedeno u zatvoru, prenosi Si-En-En.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво