Читај ми!

Rusija objavila poverljivu diplomatsku prepisku, Pariz i Berlin negoduju

Francuska i Nemačka optužile su Rusiju za kršenje diplomatskog protokola nakon što je Moskva objavila njihovu poverljivu prepisku o Ukrajini.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u sredu niz diplomatskih pisama koje je razmenilo sa Nemačkom i Francuskom kako bi pokušalo da pokaže da je njen stav o pregovorima o istočnoj Ukrajini pogrešno predstavljen, preneo je Rojters.

"Smatramo da je ovaj pristup suprotan diplomatskim pravilima i običajima", rekla je portparolka francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandr novinarima na onlajn brifingu.

Portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova je kasnije izdao slično saopštenje.

Objavljivanje diplomatske prepiske usledilo je nakon što je Pariz optužio Rusiju da je odbila da prihvati ministarski sastanak sa Francuskom, Ukrajinom i Nemačkom na kojem bi se razgovaralo o proruskim pobunjenicima u istočnoj Ukrajini i negirao da nije odgovorila na predloge Moskve.

Rusija je objavila 28 stranica diplomatskih dokumenata, pokazujući da je unapred rekla da ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ne može da učestvuje na predloženom sastanku 11. novembra.

Međutim, objavljeni dokumenti su, takođe, pokazali ozbiljne razlike između Rusije, Francuske i Nemačke.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво