Читај ми!

Zašto se uhapšeni kolumbijski narko-bos smeškao i zašto su mu čizme čiste

Dva dana nakon hapšenja najvećeg narko-bosa od Eskobara, kolumbijski mediji postavljaju pitnje zašto se Otonijel na fotografijama hapšenja smeška. Teorije zavere pokrenule su i njegove čizme, koje su izgledale kao da su nove, a hapšenju je prethodila potera u planinama.

Narko-bos Dair Antonio Usugo, poznatiji kao Otonijel, uhapšen je u subotu tokom operacije "Oziris" u ruralnom području kolumbijske regije Uraba.

Od onda, u kolumbijskoj javnosti i na društvenim mrežama komentarišu se fotografije hapšenja na kojima se Otonijel osmehuje. Osmeh je kasnije sakriven belom maskom za lice.

Ministar odbrane Dijego Molano rekao je da je reč o legitimnoj operaciji i da se Otonijel smeškao nervozno, jer je strahovao za svoj život. Navodi da je on čak u trenutku hapšenja skinuo majicu kako bi pokazao da nema oružje.

"Ovo je bila legitimna operacija i mora se diviti nesebičnom radu cele policije. Ovo je čovek koji je napao više od 200 policajaca, gradonačelnik Blanko je izgubio život u ovoj operaciji. Ne možete osporavati legitimitet ove operacije koju su sproveli policija, specijalne snage, vojska", rekao je Molano.

Kolumbijski ministar odgovorio je i na pitanje zašto su narko-bosu čizme bile čiste.

"Policija mu je dala majicu i čizme", pojasnio je Molano.

Otonijel je optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, a kako je predsednik Kolumbije Ivan Duke naveo, optužen je i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje dece i vrbovanje maloletnika.

Kolumbija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Otonijelu, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.

"Ovo je najveći udarac narko-dilerima u našoj zemlji u ovom veku", poručio je predsednik Duke, uporedivši ga sa padom Pabla Eskobara devedesetih godina prošlog veka.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво