Читај ми!

Pucnjava i eksplozije u Bejrutu, pet osoba poginulo

Najmanje pet osoba je ubijeno hicima iz vatrenog oružja, a više od sedam je ranjeno tokom protestu u Bejrutu. U blizini mesta protesta odjeknule su i dve eksplozije.

Do pucnjave je došlo u blizini Palate pravde dok su pristalice pokretâ Hezbolah i Amal zahtevale smenu sudije Tareka Bitara.

U blizini mesta protesta posle pucnjave odjeknule su i dve eksplozije.

Među stradalima je i jedna žena, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz vojske. Kako navodi, žena je stradala od posledica ranjavanja metkom u svojoj kući.

Neredi su izbili u Bejrutu tokom protesta protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci libanske prestonice.

Libanski predsednik je saopštio da je na vezi sa ministrom policije i načelnikom vojske i da se radi na smirivanju situacije. 

Sudiju Bitara optužuju da je nepravedno izdvojio bivše ministre u vladi radi ispitivanja zbog sumnje u nemar. Ranije je sud odbacio žalbe koje su podnete protiv sudije.

Porodice žrtava eksplozije u luci osudile su ovaj potez, zbog čega je istraga obustavljena po drugi put u tri nedelje. Niko još nije odgovarao za katastrofu u kojoj je poginulo 219 ljudi.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво