Читај ми!

Oslobođena časna sestra koju su islamisti oteli u Maliju

Posle skoro pet godina, oslobođena je kolumbijska časna sestra Glorija Sesilija Narvaes, koju su islamistički militanti oteli 2017. godine u Maliju.

Časnu sestru kidnapovala je grupa povezana sa Al Kaidom u Maliju, u februaru 2017. u blizini granice sa Burkinom Faso, prenosi Rojters.

Grupa naoružanih muškaraca naterala ju je da im preda ključeve ambulantnog vozila koje je pripadalo njenom redu.

"Vlasti Malija pozdravljaju hrabrost časne sestre. Njeno oslobađanje je kruna zajedničkih napora nekoliko obaveštajnih službi koji su trajali četiri godine i osam meseci ", saopšteno je iz kabineta predsednika Malija.

Fotografije objavljene na Tviter nalogu predsedništva Malija prikazuju Narvaez, nasmejanu, u žutoj haljini sa maramom, kako se sastaje sa privremenim predsednikom Asimijem Goitom.

"Zahvaljujem vlastima Malija, predsedniku i svima na naporima koje su učinili da bih bila slobodna", rekla je Glorija Sesilija Narvaes, a prenela državna televizija.

Oslobađanje časne sestre usledilo je nakon molbe za pomoć Francuske, potvrdila je potpredsednica Kolumbije i ministarka spoljnih poslova Marta Lucia Ramirez.

Otmice su unosan izvor prihoda za islamističke grupe u zapadnoafričkoj regiji Sahel, koje u tom delu vode pobunu protiv nacionalnih vojski, francuskih trupa i snaga mirovnih misija UN.

Vlasti Malija nisu saopštile da li je plaćena otkupnina.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи