Sarkozi pristrasan i neodmeren

Nikola Sarkozi pristrasan je i neodmeren, smatra britanski dnevnik „Fajnenšel tajms“, koji navodi da je francuski predsednik krenuo u obračun sa evropskim institucijama u trenutku kada njegova država predsedava Evropskom unijom.

Ministri i drugi zvaničnici u Parizu mesecima su najavljivali da će šestomesečni francuski mandat na čelu EU biti „proveden smerno, ali odlučno". Očigledno su, primećuje list, propustili to da kažu i predsedniku Sarkoziju.

Britanski dnevnik se o predsedniku Francuske izražava sa negativnom konotacijom pre svega zato što je kudio odluku Pitera Mendelsona, Evropskog komisionara za trgovinu, što je smanjio poljoprivrednu proizvodnju u EU za 20 odsto, te time ukinuo 100.000 radnih mesta.

Uz to, Sarkozi je rekao da Evropska centralna banka ne bi trebalo da povećava interesne kamate kada to već neće smanjiti cene nafte.

"Sarkozi verovatno misli da, govoreći bez dlake na jeziku, daje političku težinu evropskom sistemu kojim upravljaju bezlične birokrate, ali nije na njemu da drži bukvice evropskim institucijama", navodi "Fajnenšel tajms".

U tekstu se navodi da je Sarkozi "pragmatičar koji bi da pokrene zarđale mehanizme EU, ali je njegov pristup tom problemu pogrešan".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи