Читај ми!

Vojska ušla u skladište "Britiš petroleuma", pumpe i dalje bez goriva

Pripadnici britanske vojske u borbenoj opremi stigli su u skladište "Britiš petroleuma", kako bi pomogli u isporuci goriva usled haosa na benzinskim pumpama širom zemlje.

Vlada Velike Britanije je pre nedelju dana saopštila da je vojska u pripravnosti i da će se uključiti u rešavanje krize u lancu snabdevanja benzinskih pumpi, koje su zbog nedostatka vozača teretnih vozila uvele ograničenje na kupovinu goriva.

Usledila je panična kupovina širom zemlje, stvorili su se redovi na pumpama, a ljudi su gorivo točili u balone i plastične flaše. Rojters prenosi da su zabeležene i lakše tuče.

Danas stiže vest da su pripadnici vojske ušli u skladište "Britiš petroleuma".

Ministar finansija Riši Sunak ističe da se situacija poboljšava i da se očekuje da će sve doći na svoje kada se potražnja vrati u neki normalan nivo. 

"Kao dodatnu meru opreza, angaživali smo dodatne vozače", rekao je Sunak za Radio El-Bi-Si.

Udruženje prodavaca benzina na malo saopštilo je da je bez goriva još uvek oko 22 odsto benzinskih pumpi u Londonu i na jugoistoku zemlje, a izvršni direktor udruženja Gordon Balmer kaže da bi to stanje moglo da potraje narednih sedam do deset dana, kada se očekuje da se zalihe vrate u normalu.

Izveštači Rojtersa javljaju da je desetak benzinskih stanica u Londonu i dalje zatvoreno.

Zbog nedostatka radne snage posle Bregzita i kovid-krize, britanski lanci snabdevanja - od svinjetine, benzina i živine do lekova i mleka, napregnuti su do tačke preloma.

Britanski ministri su u više navrata negirali da kriza sa gorivom ima veze sa Bregzitom, ističući da je nedostatak vozača kamiona globalni problem, iako njihovi evropski susedi nisu imali redove na benzinskim pumpama.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво