Читај ми!

Izgoreo “Gvozdeni most“, jedan od simbola Rima

Sinoć oko 23 sata je na poznatom, istorijskom ”Gvozdenom mostu“ u Rimu izbio požar na koji su upozorili mladi koji su se vraćali kućama iz noćnog života u zoni Ostineze. Iako se jedan deo mosta srušio i trenutno je zabranjena plovidba rekom Tevere, nema povređenih.

Gvozdeni most poznat još kao Industrijski most, izgrađen između 1862. i 1863. godine, skoro je sasvim uništen u požaru koji je po rečima vatrogasaca najverovatnije uzrokovao štetu koja će se teško nadoknaditi jer je uništen sam metalni temelj mosta.

Njihov komandant Franćesko Notaro koji je bio na licu mesta i rukovodio sa više od deset timova vatrogasaca, izjavio je da bez obzira na sve čitav most ne bi trebalo da se sruši.

Ipak, u ovom momentu je zabranjena plovidba rekom, a narednih dana će biti utvrđena kompletna šteta na mostu koji je bio važna saobrajaćnica glavnog grada.

Virdžinija Rađi, gradonačelnica Rima, posetila je lice mesta i prisustvovala gašenju jednog od simbola grada.

"U ovom momentu mogu samo da kažem da me boli srce kada vidim da je uništen jedan deo naše istorije", rekla je Rađijeva i dodala je da će se uskoro sastati sa svima koji su nadležni za most da se utvdi šteta i plan delovanja.

U Italiji su u toku lokalni izbori koji se završavaju u ponedeljak u 15 sati, a na kojima se bira 1.200 italijanskih gradonačelnika. Među tim gradovima je i Rim.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво