Читај ми!

Žena nema ni među zamenicima ministara, talibani se pohvalili manjinama

Imenovanjem zamenikâ ministara, talibani su proširili privremenu vladu, ali među njima nema nijedne žene – uprkos međunarodnim kritikama nakon što su ranije ovog meseca predstavili kompletan sastav kabineta ministara u kojem su samo muškarci.

Međunarodna zajednica upozorila je da će suditi talibanima prema njihovim postupcima, te da će priznanje talibanske vlade zavisiti od postupanja prema ženama i manjinama, prenosi agencija AP.

Portparol talibanske vlade Zabihulah Mudžahid stao je danas u odbranu najnovijih članova u kabinetu, navodeći da se u vladi nalaze pripadnici etničkih manjina, poput Hazara, i da bi žene mogle biti dodate kasnije.

"Odgovornost je Ujedinjenih nacija da priznaju našu vladu i da druge zemlje, uključujući i evropske, azijske i islamske, imaju diplomatske odnose sa nama", rekao je Mudžahid.

Talibani su svoju trenutnu vladu postavili kao privremenu vladu, sugerišući da je promena i dalje moguća, ali nisu rekli da li će ikada biti izbora.

Mudžahid je, takođe, upitan o nedavnim ograničenjima koja su nametnuta devojčicama i ženama, uključujući i odluku da se devojčicama od 6. do 12. razreda zasad ne dozvoli povratak u učionice.

Mudžahid je rekao da je ovo privremena odluka i da će "uskoro biti objavljeno kada mogu krenuti u školu."

Dečaci od 6. do 12. razreda nastavili su pohađanje škole tokom vikenda.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво