Zaplenjene tri tone hašiša u Portugalu

Gotovo tri tone hašiša zaplenjene su na jugu Portugala na luksuznoj jahti, a tri člana posade su uhapšena, saopštile su portugalske vlasti.

Pomorska policija je na luksuznoj jahti usidrenoj na jugu Portugala zaplenila 81 balu hašiša marokanskog porekla, ukupne težine čak 2,9 tona.

Tri člana posade, Portugalac, Španac i jedan čovek koji "izgleda da je Marokanac" uhapšeni su, navodi se u saopštenju lokalne policije.

Jahta duga 12,5 metara koja je registrovana u Španiji bila je usidrena kod ostrva Kabanas, oko 300 kilometara jugoistočno od Lisabona.

Iako je hašiš ilegalan, i ne postoje zvanični podaci o njegovoj proizvodnji, smatra se da su najveći proizvođači Avganistan, Pakistan, Nepal, Maroko, Egipat i Indija.

Najrasprostranjeniji je na teritoriji Evrope, severne Afrike i u nekim krajevima Azije.

Hašiš je znatno kompaktniji i lakše se švercuje od marihuane što je jedan od razloga njegove velike rasprostranjenosti u Evropi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво