Читај ми!

Ursula fon der Lajen: Ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana je ulaganje u budućnost EU

Posetiću Zapadni Balkan kako bih prenela snažnu poruku o našoj podršci procesu pristupanja regiona EU, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u Evropskom parlamentu.

Ursula fon der Lajen je u govoru o stanju Unije u Evropskom parlamentu, najavila posetu Zapadnom Balkanu i poručila da će Brisel pojačati ekonomsku podršku regionu.

"Pre kraja ovog meseca, posetiću Zapadni Balkan kako bih prenela snažnu poruku o našoj podršci procesu pristupanja regiona EU. Dugujemo to mladim ljudima koji veruju u budućnost u Evropi", poručila je fon der Lajen u govoru pred evropskim poslanicima u Strazburu.

Predsednica Evroske komisije je najavila da će EU pojačati ekonomsku podršku Balkanu kroz "novi ekonomski i investicioni plan u vrednosti trećine ukupnog BDP-a celog regiona".

Ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana je ulaganje u budućnost EU, poručila je Fon der Lajenova u Evropskom parlamentu.

U tradicionalnom godišnjem govoru o stanju Unije, predsednica Evropske komisije iznela je glavne pravce svoje politike i prioritete za narednu godinu, uključujući vakcinaciju i borbu protiv pandemije kovida 19, inicijative za ekonomsko rast i oporavak i inicijativu za formiranje Evropske odbrambene unije.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво