Читај ми!

Putin i Asad: Teroristi pretrpeli ozbiljnu štetu, sirijska vlada kontroliše 90 odsto teritorije

Teroristi su pretrpeli ozbiljnu štetu, jer sirijska vlada kontroliše više od 90 odsto teritorije te zemlje. To je jedan od zaključaka razgovora ruskog i sirijskog predsednika, Vladimira Putina i Bašara el Asada u Moskvi.

Bašar el Asad zahvalio je Vladimiru Putinu na humanitarnoj pomoći i zajedničkim naporima da se zaustavi terorizam.

"Zajednička operacija za borbu protiv terorizma traje već šest godina, tokom kojih su sirijska i ruska vojska postigle veliki uspeh, ne samo oslobađanjem zemlje ili povratkom izbeglica u svoje gradove i sela, već i zaštitom mnogih drugih nedužnih građana. Terorizam ne poznaje političke granice i ne zaustavlja se na njima", izjavio je Asad.

Vladimir Putin je ocenio da je glavni problem to što su strane trupe prisutne u delovima zemlje, bez dozvole Ujedinjenih nacija i bez dozvole Damaska.

"Time se očigledno krši međunarodno pravo. Ne dozvoljava Vam se da uložite maksimalne napore u sređivanje zemlje. Rezultati predsedničkih izbora pokazuju da Vam ljudi veruju, uprkos svim poteškoćama i tragedijama proteklih godina, a proces obnove i povratak normalnom životu povezuju sa Vama", ukazao je Putin.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво