Читај ми!

Izveštaj državne tužiteljke Njujorka: Guverner Endrju Kuomo seksualno uznemiravao više žena

Guverner Njujorka Endrju Kuomo seksualno je uznemiravao najmanje jedanaest žena, a zatim se osvetio bivšem zaposlenom koji se javno požalio na njegovo ponašanje, stoji u izveštaju koji je objavila državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms, navodi Si-En-Bi-Si.

Leticija Džejms je navela da je Kuomo uznemiravao sadašnje i bivše državne službenike, kao i brojne žene izvan državne vlade. Kancelarija državnog tužioca je o tome objavila i poduži izveštaj, prenosi Si-En-En.

Džejsmova je navela da je njena istraga otkrila da se Kuomo bavio "neželjenim i nesaglasnim dodirivanjem", da je davao komentare "sugestivne" seksualne prirode. Istakla je da je takvo ponašanje stvorilo "neprijateljsko radno okruženje za žene".

Istraga je obuhvatila 179 pojedinaca, a tužioci su pregledali 74.000 dokaza, rekla je Džejmsova.

Prema njenim rečima, ti dokazi su stvorili "duboko uznemirujuću, ali jasnu sliku".

Istraga o tvrdnjama o seksualnom uznemiravanju jedna je od nekoliko koje je državno tužilaštvo pokrenulo protiv Kuoma, dok je politička oluja besnela oko guvernera poslednjih meseci.

Kuomo je negirao optužbe o tome da je bilo koga neprikladno dodirivao, ali je u februaru saopštio i da su neke primedbe koje je upućivao na radnom mestu "možda bile neosetljive i previše lične". U tom saopštenju se navodi i da mu je iskreno žao zbog onih koje su te primedbe pogrešno protumačile kao "neželjeni flert".

Kontroverze koje su pratile guvernera Njujorka daleko su od priznanja koje je dobio na početku pandemije koronavirusa, navodi Si-En-En.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво