Читај ми!

Kubanska vlada ukida restrikcije na uvoz hrane i lekova

Vlasti Kube su najavile da će privremeno ukinuti ograničenja unošenja hrane i lekova u zemlju za turiste, što se tumači kao izlaženje u susret zahtevima demonstranata koji su bili na ulicama prošlog vikenda.

Hiljade ljudi je protestovalo na ulicama kubanskih gradova zbog, kako tvrde, nedostatka osnovnih dobara, ograničenja građanskih sloboda i ponašanja vlasti tokom pandemije.

Vlada je za proteste okrivila "kontrarevolucionare" koje su platile Sjedinjene Države i navela da su američke sankcije dovele do kraha kubanske ekonomije, preneo je Rojters.

Tokom protesta je uhapšeno najmanje 100 demonstranata, aktivista i novinara širom zemlje, saopštila je organizacija "Kubaleks".

Premijer Manuel Marero je rekao da će vlada od ponedeljka ukinuti restrikcije na uvoz hrane i lekova i ta mera će biti na snazi do kraja godine.

"To je zahtev mnogih putnika i neophodno je bilo doneti tu odluku", rekao je on gostujući na državnoj televiziji zajedno sa predsednikom Migelom Dijaz-Kanelom, čija je ostavka bila jedan od zahteva demonstranata.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво