Читај ми!

Vrelina na zapadu SAD donela rekordne temperature – u Dolini smrti izmerena 54 stepena

Ekstremna vrelina zahvatila je zapad SAD, obarajući temperaturne rekorde u Kaliforniji, gde su zabeležena 54 stepena zbog čega je Dolina smrti bila jedno od najtoplijih mesta na planeti.

Termometri u parku u Dolini smrti pokazivali su temperaturu od 56 stepeni, a rendžeri parka navode da se tu obično prikazuju temperature koje su više od zvaničnih merenja, preneo je Rojters.

Američka meteorološka služba je u subotu registrovala temperaturu od 54 stepena, što će, nakon verifikacije, biti jedna od najviših zabeleženih na svetu. Rendžeri su na trotoaru ispred parka u Dolini smrti zabeležili i temperaturu od 81 stepen.

Mnogi turisti su napuštali svoja klimatizovana vozila samo da bi se fotografisali kraj termometra.

Meteorolozi su izdali upozorenje zbog visokih temperatura koje mogu da naškode zdravlju, naročito dece i starijih.

Visoke temperature, koje su zahvatile severozapad pacifičke obale, izvršile su pritisak na elektromreže i pokrenule šumske požare. Najveći požar je u južnom delu Oregona, gde vatra preti da zapali 1.200 objekata.

Plamen preti i dalekovodu koji povezuje elektromrežu Oregona i Kalifornije, što je razlog za zabrinutost zvaničnika obe države, da bi moglo da dođe do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Stotine ljudi su evakuisane iz okruga Klamat, a šerif tog okruga je najavio i hapšenja onih koji ne žele da napuste svoje domove.

Od 6. jula u Oregonu je na snazi vanredno stanje.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво