Читај ми!

Teksas, slobodno nošenje oružja na ulici za starije od 21 godine

Guverner Teksasa Greg Abot potpisao je zakon na osnovu kog svi stariji od 21 godine u toj državi SAD ne moraju da imaju licencu, da prolaze obuku, niti da budu podvrgnuti proveri kako bi u javnosti mogli da nose pištolj.

Potpisivanjem tog zakona eliminisane su neke od poslednjih preventivnih mera za posedovanje oružja za starije od 21 godine.

Građanima te starosne dobi već je omogućeno da nose puške u javnosti, a da ne moraju da imaju dozvolu, prenosi Hafington post.

I dalje će biti zabranjeno posedovanje pištolja ako je neko osuđen za krivično delo nasilja. Međutim, provere prošlosti koje bi sprovodile tu politiku neće biti nametnute.

Teksas odranije ne zahteva proveru prošlosti za privatnu prodaju oružja.

Pristalice prava nošenja oružja bez dozvole nazivaju ga "ustavnim nošenjem", tvrdeći da pravo na nošenje oružja prema Drugom amandmanu ne uključuje ograničenja.

Teksas, međutim, nije jedina država u kojima je dozvoljeno nositi pištolj u javnosti bez licence. Takav zakon ima najmanje 20 država SAD, ali je Teksas najmnogoljudniji.

Pre donošenja tog zakona, Teksašani koji su želeli da nose pištolj morali su da prođu obuku za vatreno oružje, predaju otiske prstiju radi provere kriminalne prošlosti i da završe pismeni ispit i ispit za poznavanje pucanja.

Zakon stupa na snagu 1. septembra.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво