Читај ми!

Državljani Srbije traže evakuaciju iz Izraela, problem otkazani letovi

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz te zemlje i vrate u Srbiju. Najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz Izraela. Među poginulima i ranjenima nema srpskih državljana.

"Među osam poginulih od dejstava projektila, kao i ranjenima nema naših državljana", rekao je za RTS Aleksandar Nikolić.

Ističe da ima srpskih državljana koji se raspituju za povratak u Srbiju, što im otežava veliki broj otkazanih letova.

"Suočavamo se sa prvim zaprimanjem obraćanja naših državljana, uglavnom studenata na specijalizaciji, a koji se raspituju za operativno-logističke mogućnosti napuštanja zemlje i povratka u Srbiju.

Navodi da glavni međunarodni aerodrom u Tel Avivu preusmerava sletanja na aerodrom "Ramon", dok avioni još uvek poleću iz Tel Aviva, ali je problem što je najveći broj letova već otkazan.

Nikolić navodi da u Izraelu živi oko 1.500 državljana Srbije.

"Oni se mogu podeliti u dve grupe, na one koji ovde žive decenijama – naturalizovani dvojni državljani, uglavnom jevrejskog porekla i na one koji borave privremeno zbog akademskih specijalizacija, sportskih i poslovnih angažmana", objašnjava Nikolić.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво